Eerdere tentoonstellingen

Al vele jaren maken wij tentoonstellingen met kunstenaars uit diverse disciplines

Geeft Acht!


In 2018 was er een grote expositie in het Waterliniemuseum met kunst gemaakt van afgedankte militaire kleding.

Zie hiernaast de catalogus.


Of bekijk het fotoverslag!

INSLAG

Kunstenaars hebben werk gemaakt van oude versleten theedoeken. Zie het fotoverslag van de expositie in het Brinkhuis te Laren. De expositie heeft ook gestaan in Landgoed Zonnestraal, Museum Bleskensgraaf en het Meertens Instituut.

Labyrint


Hedendaagse kunstenaars hebben werk gemaakt geïnspireerd op de teksten van Comenius over het Labyrint der wereld en het Paradijs des harten.

2013 in het Comenius Museum

ARTTREAT

De tentoonstelling ARTTREAT: kunst rond religieuze en alternatieve geneeswijzenis van 7 juli 2016 tot 1 september 2016 te zien in het Meertens Instituut te Amsterdam.

18 kunstenaars hebben zich door het thema religieuze en alternatieve geneeswijzen laten inspireren. Deze tentoonstelling sluit aan op het project Religious and Alternative Healing in the Modern World, een onderzoek dat wordt uitgevoerd aan het Meertens Instituut en de Universiteit van Amsterdam.

Tentoonstelling Beschermheiligen


Hedendaagse kunstenaar die werk gemaakt geinspireerd op het thema Beschermheiligen. Deze was te zien in het Meertens Instituut te Amsterdam, Museum Hilversum, Het Goois Kunstkabinet en het Comenius Museum.

Zie de lowres catalogus hiernaast. de catalogi zijn nog te koop via het Goois Kunstkabinet of door een mail te sturen.

Wereldbeeld

Het grootste deel van de tentoonstelling wordt gevormd door het werk van 26 kunstenaars die zich door dit boek lieten inspireren. Het beroemde geïllustreerde schoolboek Orbis Sensualium Pictus uit 1658 geschreven door Jan Amos Comenius (1592-1670).

De deelnemende kunstenaars zijn: Marcel Bastiaans, Udo Brähler, Peggy Eras, Louisa Francine, Louise Ellen van Gorkom, Desiré Haverkamp, Bea van der Heijden, Barbara Houwers, Marijke Jager, Elganan Jelsma, Petra Knol Daudeij, Marleen Leysen, Wim van Loon, Carola Mokveld, Hester Pilz, Xandra Richters, José van ’t Rood, Louise Schoon,
Rob Schultheiss, Petra Smits, Joke Struik, Saskia Spitz, Helga Troll, Inger Vonkeman, Elize van der Werff, Diklah Zoh.
 24 juni 2016 t/m 22 januari 2017 Comenius Museum

Catalogus Wereldbeeld

Boekenwrak


Hedendaagse kunstenaarsduo's hebben het boek 'Wreck this Journal' verwerkt tot kunstwerk.

Interessante rondreizende tentoonstelling, bijvoorbeeld voor bibliotheken en boekwinkels. Interesse in de tentoonstelling ... neem contact met ons op!

Zie hiernaast de catalogus.

Art Zonnestraal

In de maand juli van 2017 was op elke donderdag en zondag van 12-17 uur het Dresselhuyspaviljoen te bezoeken, met meer dan 100 kunstwerken.

Nederlandsheid


Werk van diverse hedendaagse kunstenaars die werk hebben in het thema typisch Hollands/ Nederlands.

18 juni t/m 23 september 2015 in het Meertens Instituut te Amsterdam.

Ode aan Van Gogh

In juli en augustus 2015 te zien in het Spant! te Bussum. Narouz Moltzer, Maja Boot, Desire Haverkamp, Elganan Jelsma en Rob Schultheiss hebben werk gemaakt geïnspireerd op Vincent van Gogh.

Wereldbeeld